Als je kinderen het ouderlijk huis verlaten ga je pijnlijk ervaren dat jouw leven waarin je voor hen hebt gezorgd voor een deel ten einde is. Het lege nest waar je al lang tegenop zag, dient zich aan. Samen kijken we naar wat jouw eigenschappen en bijzondere kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt combineren voor jouw eigen leven met en voor anderen. Een nieuwe vorm en inhoud geven aan je leven waaruit je opnieuw energie en voldoening kunt halen ten behoeve van jouw toekomst.

Zoals we leven, binnen- en buitenshuis, hebben we ook allemaal een binnen- en een buitenwereld. Soms ervaar je dat het in jouw binnenwereld allemaal niet meer zo lekker loopt. Je beleeft steeds minder gelukkige momenten en diep in je hart voel je je steeds ontevredener en kan dit zijn weerslag krijgen op je sociale leven. Je kunt of wilt er niet met anderen over praten omdat jij zeker niet wilt klagen en daarnaast ga je er vanuit dat de ander je toch niet zal begrijpen. Deze gedachten lossen zeker je gevoelens van eenzaamheid niet op. Sterker nog … het wordt steeds erger. Uiteindelijk kun je alleen nog maar besluiten om hulp te zoeken. Ik ga je helpen door samen met jou jouw levensvragen in het licht te zetten.

Vandaag de dag zijn we graag met van alles en iedereen om ons heen bezig en hebben we over het algemeen aardig wat contacten. Maar hoe is eigenlijk met de relatie tussen jou en jezelf? Wie bén je eigenlijk? Durf jij ook de uitdaging aan om met jouw innerlijk kind in contact te komen?
Toen ik in contact kwam met psychosynthese kende ik mijn innerlijke kind nog niet goed. Ik ben gelukkig dat ik contact met haar heb mogen maken en mezelf beter heb leren kennen. Hierdoor leerde ik om moeilijkheden in een andere context te zien.

Afscheid nemen van een dierbare doet veel pijn en je bent erg verdrietig. Je voelt die bekende ‘knoop in je maag’ die maar niet verdwijnt. Als men vindt dat je verdriet onderhand maar eens over moet zijn gaat je lichaam steeds meer in de overlevingsmodus met als gevolg dat je spieren zich te lang en te veel aanspannen en je fysieke klachten (terug)krijgt. Echter niet alleen een scheiding of overlijden maar iedere overgang naar een ander levensperiode kan je diep pijnlijk in je hart raken. Misschien heb je al eens eerder een intens afscheid meegemaakt waaraan je nu steeds weer aan herinnerd wordt. Ik heb de eigenschap dat ik goed kan luisteren en je de aandacht kan geven die jij juist nú nodig hebt om verder te kunnen.

Zoals de natuur zijn eigen seizoenen kent, elk met zijn eigen karakter en eigenschappen, zo leeft iedereen óók zijn eígen seizoenen ….. Leef jij in hetzelfde seizoen als de meteorologische kalender aangeeft? Je wilt toch ook weer dat tevreden en lachende gezicht bij jezelf terug gaan zien en weer met zin en voldoening je geluksmomenten gaan ervaren.